Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τα κόμικς στην εκπαίδευση



Κόμικς στην εκπαίδευση;

Ναι, γιατί όχι; Νομίζω ότι μπορούν να φανούν πολύ χρήσιμα και να είναι ένα μέσο που θα διευκολύνει την πορεία μάθησης κάθε γνωστικού αντικειμένου.

Ένα online εργαλείο δημιουργίας κόμικς είναι το Pixton, του οποίου οι βασικές δυνατότητες είναι δωρεάν.. Το Pixton επιτρέπει στους χρήστες να δημιουρήσουν με εύκολο τρόπο τις δικές τους ιστορίες. Οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη συγκεκριμένη εφαρμογή δίχως να έχουν γνώσεις γραφιστικής. Υπάρχουν έτοιμα πρότυπα κόμικς για πολλά γνωστικά αντικείμενα μεταξύ των οποίων και για τα Θρησκευτικά. Οι ιστορίες κόμικς μπορούν να αποθηκευτούν στον υπολογιστή, να εκτυπωθούν και να δημοσιευτούν σε κοινωνικά μέσα δικτύωσης.



Οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη βασική έκδοση "Pixton για διασκέδαση" που είναι δωρεάν. Στις υπόλοιπες δυνατότητες της εφαρμογής υπάρχει χρέωση.

Η εφαρμογή υπάρχει στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.pixton.com/gr/

Στα πλαίσια του Σεμιναρίου της Κοινότητας Εκπαίδευσης Εκπαιδευτικών Αιγαίου χρησιμοποίησα την πλατφόρμα και δημιούργησα δύο σύντομα κόμικς. 

Το πρώτο είχε ως σκοπό την εξερεύνηση της εφαρμογής. Μια θεολόγος συναντά τους πάστορες μιας Προτεσταντικής εκκλησίας για να κανονίσει μια επίσκεψη του σχολείου της.

Για να διαβάσετε την ιστορία ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Το δεύτερο μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην τάξη ως τμήμα ενός διδακτικού σεναρίου με θέμα την Παλαιά Διαθήκη. Αναφέρεται στην Ιερουσαλήμ, την Πόλη του Δαβίδ. Ο βασιλιάς Δαβίδ μας παρουσιάζει την Αγία Πόλη και με τη βοήθεια δύο κατοίκων της μας πληροφορεί για τη θρησκευτικότητα των Ισραηλιτών της εποχής εκείνης.

Για να διαβάσετε την ιστορία ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ


   




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θρησκευτικά Γ΄ Γυμνασίου - Φάκελος μαθήματος

Στη σελίδα "Διαδραστικά Σχολικά Βιβλία" αναρτήθηκε ο φάκελος μαθήματος του Μαθήματος των Θρησκευτικών της Γ΄  Γυμνασίου για το σχολικό έτος 2017-18. Για να δείτε κατευθείαν το φάκελο μαθήματος  ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ Για να δείτε το παλιότερο και το νέο υλικό πατήστε  ΕΔΩ

"Ο Χριστός έρχεται , όταν του μοιάσουμε [...] Πάρε τον παράδεισό μου και δος μου την κόλασή σου” - Α2

                                                  Οι μαθητές/μαθήτριες του 1ου Πρότυπου Λυκείου Θεσσαλονίκης "Μανόλης Ανδρόνικος" εμπνεύσθηκαν από το κείμενο του π. Χαράλαμπου Παπαδόπουλου (γνωστού και ως π. Λίβυου) και ειδικά από το απόσπασμα: "Ο Χριστός έρχεται , όταν του μοιάσουμε [...] Πάρε τον παράδεισό μου και δος μου την κόλασή σου" και δημιούργησαν ένα δικό τους έργο ζωγραφικής, διήγημα, ποίημα, δοκίμιο. Αρκεί να τα παρατηρήσει - διαβάσει κανείς για να κατανοήσει τον τρόπο με τον οποίο η θεολογία συγκινεί και εκφράζεται με δημιουργικούς τρόπους.

Φάκελοι μαθήματος για τα Θρησκευτικά Γυμνασίου - Λυκείου

Στη σελίδα "Διαδραστικά Σχολικά Βιβλία" αναρτήθηκαν οι φάκελοι μαθήματος του Μαθήματος των Θρησκευτικών και για τις τρεις τάξεις του Γυμνασίου και του Λυκείου για το σχολικό έτος 2017-18. Για να δείτε το φάκελο μαθήματος πατήστε στον τίτλο της κάθε τάξης Α΄ Γυμνασίου Β΄ Γυμνασίου Γ΄ Γυμνασίου Α΄ Λυκείου Β΄ Λυκείου Γ΄ Λυκείου