Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

3ο Φεστιβάλ Σχολικής Κινηματογραφικής Δημιουργίας






Ο Όμιλος «cine-εκπαίδευση», στο πλαίσιο των δράσεων του με τη λήξη της σχολικής χρονιάς, θα πραγματοποιήσει το 3ο Φεστιβάλ Σχολικής Κινηματογραφικής-Ψηφιακής Δημιουργίας στις 15 & 16 Ιουνίου 2017, στον κινηματογράφο ΠΑΛΛΑΣ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παρουσίαση και προβολή ταινιών Μικρού Μήκους, προϊόντα δημιουργικών δραστηριοτήτων μαθητικών κινηματογραφικών ομάδων των σχολικών μονάδων της Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης της Ρόδου. Στο 3ο Φεστιβάλ δήλωσαν συμμετοχή και κινηματογραφικές ομάδες από Χάλκη, Κάρπαθο και Κω, αλλά και εκτός Δωδεκανήσου, από την Ποσειδωνία της Σύρου.





Με τη δράση αυτή ο Όμιλος επιδιώκει να ενισχύσει και να ενθαρρύνει καλές εκπαιδευτικές πρακτικές, που στοχεύουν στην αξιοποίηση του Οπτικοακουστικού Μέσου στο σχολείο ως παιδαγωγικού εργαλείου, για νέες εναλλακτικές ευκαιρίες και δυνατότητες στη διδασκαλία και τη μάθηση, και την Κινηματογραφική Παιδεία. Να προβάλει τις ποικίλες κινηματογραφικές μαθητικές δραστηριότητες και να τις γνωστοποιήσει στην ευρύτερη εκπαιδευτική κοινότητα και όχι μόνο.
Θα προβληθούν είκοσι δύο κινηματογραφικές/ψηφιακές μαθητικές δημιουργίες από αντίστοιχες σχολικές κινηματογραφικές ομάδες. Το πρόγραμμα του διημέρου θα εμπλουτιστεί και με την προβολή επιλεγμένων και βραβευμένων ταινιών μικρού μήκους, φορέων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της κινηματογραφικής δημιουργίας για νέους. 
Θα απονεμηθούν έπαινοι συμμετοχής σε όλες τις ομάδες καθώς και δώρα- έκπληξη στους διακριθέντες και τυχερούς….
Ώρα έναρξης και τις 2 ημέρες 18.30. Είσοδος ελεύθερη.
Χορηγός του 2ήμερου Φεστιβάλ είναι το ΙΔΡΥΜΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΡΟΔΟΥ - ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΙ ΜΑΙΡΗΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ.
Χορηγοί επικοινωνίας οι τοπικοί ρ/σ: «Στο κόκκινο Ρόδου 103,7», «Παλμός 99,5» «Notos News 97,8».
Ευχαριστούμε για την προβολή της εκδήλωσης τη δημόσια ραδιοφωνία «ΕΡΑ Ρόδου», το ρ/σ «Λυχνάρι 91,4» , τους ιστότοπους «Rodosevents» και «tranzistoraki» καθώς και τον κινηματογράφο Παλλάς για την ευγενική παραχώρηση του χώρου. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον κ. Σαμιωτάκη για τη δημιουργία του spot και την προβολή της εκδήλωσης.


Λίγα λόγια για τον Όμιλο

Ο «Όμιλος cine-εκπαίδευσης, νεοσύστατος φορέας που δημιουργήθηκε στην πόλη της Ρόδου πριν πέντε χρόνια, αξιοποιώντας την πλούσια παρακαταθήκη κινηματογραφικών δράσεων στο νησί μας (διεθνές φεστιβάλ ecofilms, παιδικό κινηματογραφικό πρόγραμμα ecokids, πολυποίκιλες δράσεις κινηματογραφικής λέσχης Ρόδου «Θέασις», Cine- Science του ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Αιγαίου και άλλων συλλογικοτήτων) και στοχεύει στην ανάπτυξη δράσεων και προγραμμάτων με άξονα τα οπτικοαουστικά μέσα στην εκπαίδευση και την κινηματογραφική παιδεία.
Το πλαίσιο των δραστηριοτήτων της κινείται στους παρακάτω άξονες: 
• Προβολές, αναλύσεις και συζητήσεις κινηματογραφικών ταινιών μέσα από εκπαιδευτικά βιωματικά κινηματογραφικά εργαστήρια από επαγγελματίες του κινηματογράφου, με στόχο οι συμμετέχοντες/ουσες να αποκτήσουν τα βασικά εργαλεία για την κατανόηση της ιδιαίτερης κινηματογραφικής γλώσσας.
• Αξιοποίηση του οπτικοακουστικού μέσου στο σχολείο και την οικογένεια, ως παιδαγωγικού εργαλείου για νέες εναλλακτικές ευκαιρίες στη διδασκαλία και τη μάθηση. 
• Διοργάνωση βιωματικών εργαστηρίων για την παραγωγή στο σχολείο ταινιών μικρού μήκους, φαντασίας, ντοκιμαντέρ, κινούμενων σχεδίων.

Η συντονιστική ομάδα
Αδαμόπουλος Παναγιώτης
Γκοτζογιάννης Λευτέρης
Ζέππου Αναστασία
Ορφανός Στέλιος
Πρέπη Ανδρομάχη
Σπανός Πέτρος
Στογιάννης Σπύρος

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θρησκευτικά Γ΄ Γυμνασίου - Φάκελος μαθήματος

Στη σελίδα "Διαδραστικά Σχολικά Βιβλία" αναρτήθηκε ο φάκελος μαθήματος του Μαθήματος των Θρησκευτικών της Γ΄  Γυμνασίου για το σχολικό έτος 2017-18. Για να δείτε κατευθείαν το φάκελο μαθήματος  ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ Για να δείτε το παλιότερο και το νέο υλικό πατήστε  ΕΔΩ

"Ο Χριστός έρχεται , όταν του μοιάσουμε [...] Πάρε τον παράδεισό μου και δος μου την κόλασή σου” - Α2

                                                  Οι μαθητές/μαθήτριες του 1ου Πρότυπου Λυκείου Θεσσαλονίκης "Μανόλης Ανδρόνικος" εμπνεύσθηκαν από το κείμενο του π. Χαράλαμπου Παπαδόπουλου (γνωστού και ως π. Λίβυου) και ειδικά από το απόσπασμα: "Ο Χριστός έρχεται , όταν του μοιάσουμε [...] Πάρε τον παράδεισό μου και δος μου την κόλασή σου" και δημιούργησαν ένα δικό τους έργο ζωγραφικής, διήγημα, ποίημα, δοκίμιο. Αρκεί να τα παρατηρήσει - διαβάσει κανείς για να κατανοήσει τον τρόπο με τον οποίο η θεολογία συγκινεί και εκφράζεται με δημιουργικούς τρόπους.

Φάκελοι μαθήματος για τα Θρησκευτικά Γυμνασίου - Λυκείου

Στη σελίδα "Διαδραστικά Σχολικά Βιβλία" αναρτήθηκαν οι φάκελοι μαθήματος του Μαθήματος των Θρησκευτικών και για τις τρεις τάξεις του Γυμνασίου και του Λυκείου για το σχολικό έτος 2017-18. Για να δείτε το φάκελο μαθήματος πατήστε στον τίτλο της κάθε τάξης Α΄ Γυμνασίου Β΄ Γυμνασίου Γ΄ Γυμνασίου Α΄ Λυκείου Β΄ Λυκείου Γ΄ Λυκείου